EnglishУкраїнськаmRussian
Login/New
Topic with no new replies

Problems with HTTPS on the site


Author Message
Written on: 08. 01. 2024 [23:33]
walhi
Sergey Karpesh
Topic creator
registered since: 26.01.2016
Posts: 28
When I try to open the site via HTTPS, the browser gives an error. Connecting via telnet showed that on port 443 there is HTTP instead of HTTPS.
Written on: 09. 01. 2024 [08:36]
roman
Roman Savochenko
Moderator
Contributor
Developer
registered since: 12.12.2007
Posts: 3742
"walhi" wrote:

When I try to open the site via HTTPS, the browser gives an error. Connecting via telnet showed that on port 443 there is HTTP instead of HTTPS.

What a problem with HTTPS when there is no HTTPS in whole on OpenSCADA WEB resources? :)

Learn, learn and learn better than work, work and work.
Written on: 09. 01. 2024 [21:08]
walhi
Sergey Karpesh
Topic creator
registered since: 26.01.2016
Posts: 28
"roman" wrote:

What a problem with HTTPS when there is no HTTPS in whole on OpenSCADA WEB resources? :)

If so, then there really is no problem. I entered a short link, without specifying the protocol. The browser automatically applied HTTPS. Then it’s a little strange that the web server also responds on port 443. Are you planning to set up at least a free SSL certificate from Let's Encrypt?
Written on: 10. 01. 2024 [10:34]
roman
Roman Savochenko
Moderator
Contributor
Developer
registered since: 12.12.2007
Posts: 3742
"walhi" wrote:

If so, then there really is no problem. I entered a short link, without specifying the protocol. The browser automatically applied HTTPS. Then it’s a little strange that the web server also responds on port 443.

He is responding only:

HTTP/1.1 200 OK
Date: Wed, 10 Jan 2024 08:23:30 GMT
Server: Apache/2.2.22 (Debian)
Last-Modified: Sat, 04 Apr 2015 17:55:14 GMT
ETag: "2438-b1-512e9c454fbd0"
Accept-Ranges: bytes
Content-Length: 177
Vary: Accept-Encoding
Content-Type: text/html

<html><body><h1>It works!</h1>
<p>This is the default web page for this server.</p>
<p>The web server software is running but no content has been added, yet.</p>
</body></html>


So, there is only an empty default page.

"walhi" wrote:

Are you planning to set up at least a free SSL certificate from Let's Encrypt?

I have no problem with HTTP and I'll have problems at switching to HTTPS since I had ones at the previous try.

But I'll seems try before the next LTS 0.9.7 update, before the our new year (РІКи-river) on 01.01.7532(01.03.2024). :)

Learn, learn and learn better than work, work and work.



17738